Bij beginnende bestuurder begint het vaak al vroeg te kriebelen. Er is vrij kort na de aankoop van de eerste auto al behoefte naar iets beters, naar iets snellers. Dit hoeft niet voor iedereen vroeg te gebeuren, maar ontkomen doe je er niet aan. Vaak worden de GT’jes al snel wat aan de saaie kant.
Hoewel deze van zichzelf al snel zijn, is dit niet voor iedereen genoeg. Het kan allemaal nog een tandje sneller. Hoe ga je dit doen? Koop je een nieuwe auto met vermogen? Dat is vaak niet de oplossing aangezien het erg prijzig is. Je auto laten chippen is een beter idee. Wat dit precies is, dat lees je hier
Fabriekssoftware aanpassen
Net als de mens heeft elke auto ook een stel hersenen. Deze zitten in de boordcomputer, oftewel de ECU. Door de informatie die zit opgeslagen in deze computer weet de auto hoe die te werk moet gaan. Deze computer is door de fabriek ingesteld en bevat zogeheten chips. De chips in deze computer zijn geladen met software. Deze bepalen onder andere op welk moment de brandstof er ingespoten wordt en wanneer deze wordt verbrand. De fabriek stelt deze software in op bepaalde veiligheidsmarge, maar dit betekent niet dat dit het maximale is wat je uit de motor kunt halen. Geen zorgen, chiptuning is volledig legaal in Nederland en de meeste buurlanden. Bovendien is het niet schadelijk voor je motor.
Het tunen van je auto op locatie
We hebben allemaal last van de coronacrisis. Wil je jouw auto laten chippen, dan kan dit nog best moeilijk zijn. Er zijn landelijke maatregelen die het lastig kunnen maken om überhaupt een afspraak te maken. Gelukkig voor jou is het vaak ook mogelijk om chiptuning op locatie uit te voeren. Er wordt dan een tijdstip afgesproken tussen jou en de programmeur. Deze komt dan langs en chipt de auto gewoon bij jouw tuis of een andere locatie. Na het chippen wordt de auto meegenomen van een korte testrit. De programmeur doet een meting en schrijft alle belangrijke gegevens op.