Fruit is erg lekker en kun je elk moment van de dag wel eten. Er bestaan heel veel verschillende soorten fruit over de hele wereld. Natuurlijk niet elk fruit is hier bij ons in de supermarkt verkrijgbaar waardoor je ze online moet bestellen. Met fruit kun je best veel kanten uit, als je bezoek verwacht kun je een mooi bord met fruitsalade klaar zetten, een fruitschaal met chocoladefondue voorbereiden of fruit dippen in gesmolten chocolade, en nog veel meer. Hieronder gaan we een lekker recept delen die je kan gebruiken wanneer je een fruittoetje wilt voorbereiden.
Fruit kopen
De eerste stap die je moet zetten is natuurlijk het fruit eerst gaan inkopen. Als je geen tijd hebt dan is het mogelijk om fruit te bestellen, let wel op dat je dit op voorhand doet zodat het op tijd bij je thuis geleverd wordt. Mensen die fruit bestellen kunnen wel niet zelf het fruit uitkiezen zoals je bij de supermarkt doet, dit doen de verkopers voor jou. In de supermarkt kun je zelf voelen en zien hoe het stukje fruit eruit ziet en aanvoelt, maar bij fruit bestellen gaat dit helaas niet.
Vluggort
Een eerst leuk verfrissend toetje die je kan voorbereiden is de vluggort met rood fruit. Om de vluggort voor te bereiden heb je 500 g gemengd rood fruit nodig, 250 ml roodfruitsap, 100 g Lassie Vluggort, 4-6 el fijne kristalsuiker, 25 g pure chocolade, 2 el verse munt en als laatst 200 ml slagroom.
De helft van het fruit doe je in de blender en je voegt het roodfruitsap toe en mengt alles tot een gladde, dikke vloeistof. Wanneer dit klaar is, schenk je het mengsel in een diepe pan en voeg je de vluggort toe. Laat het mengsel ongeveer 15 minuten aan de kook tot het zachtjes gaar is.
Tijdens het roeren kun je eens proeven hoe het smaakt en aan de hand daarvan de suiker toevoegen. Laat de vluggort mengsel afkoelen tot kamertemperatuur. Tijdens het wachten kun je de chocolade met een dunschiller schaven in flinterdunne stukjes. Snijd vervolgens de muntblaadjes in ragfijne reepjes.
Nu klop je de slagroom in een kom met 2 eetlepels suiker stijf, dit doe je met een handmixer. De helft van de slagroom kun je luchtig door de vluggort spatelen.
Schep het geheel in wijde coupes en verdeel het vers overblijvend fruit erover. Schep een flinke dot slagroom in het midden van het geheel en strooi er wat chocolade en munt over.
Smakelijk alvast!